Η Γ΄τάξη του γυμνασίου μας συμμετείχε φέτος στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» που διεξήχθη στην Πάτρα υπό την αιγίδα του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρουσίασε την εργασία με τίτλο: «: «ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΧ.ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ». Συντονίστρια της δράσης ήταν η εκπαιδευτικός Δρίβα Αργυρώ και συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί οι Λιανού Σπυριδούλα, Χαραμή Μάρω και Γκάτσης Κωνσταντίνος από το 1ο ΕΠΑΛ Βοιών.

Η εργασία μας εστίασε στη μελέτη της ζωής και του έργου του Βατικιώτη ζωγράφου Αχιλλέα Βαρβαρέσου καθώς και στην ανάδειξη της Πινακοθήκης/ Βιβλιοθήκης Αχιλλέας Βαρβαρέσος που αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη μας.

Εκτός από την θεωρητική μελέτη των έργων του Βαρβαρέσου πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και γίναμε εμείς δημιουργοί. Εμπνεόμενοι από τα έργα του δημιουργήσαμε τα δικά μας εικαστικά έργα προσπαθώντας έτσι να δούμε τον τόπο μας μέσα από τη ματιά του.

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε ένα εικονικό μουσείο που περιλάμβανε όλα τα στάδια της εργασίας μας και το παρουσιάσαμε στο συνέδριο σε μορφή video. Η εργασία μας και η παρουσίασή της έλαβε πολύ θετικά σχόλια και μπορείτε να τη δείτε στο video που ακολουθεί.

Για προβολή του βίντεο πατήστε εδώ:

https://youtu.be/Yd6pfbA4Ta0

Για προβολή της παρουσιασης πατήστε εδώ: